vineri, 21 iunie 2013

Recenzie : Aleea Intunericului de Rachel Caine

Titlu : Aleea Inunericului
Seria : Vampirii din Morganville
Autoare : Rachel Caine
Numar de pagiini : 384
Editura : Leda
Genuri : Young Adult, Fantasy, Paranormal
Tip coperta : Cartonata
Obtinuta : Imprumutata de la biblioteca
Link de cumparare : Elefant.roLibrisCorint






Recenzie :

Lucrurile au inceput sa se schimbe drastic in viata lui Claire. Semnarea contractului cu Amelie a adus multe schimbari. Acum toti oamenii o recunosc, toti incearca sa se comporte altfel cu ea deoarece este sub protectia celei mai mari si importante fiinte nemuritoare. Dar pe langa schimbarile aduse de aceasta protectie la care a fost nevoita sa apeleze, mai apar si alte probleme. Faptul ca Michael este acum un vampir nu le imbunatateste cu nimic treaba, mai ales atunci cand ziarul saptamanal Stirea Coltilor editat de Capitanul Evident nu face nimic altceva decat sa bage paie pe foc.
Totusi, trecand peste aceste minore detalii, Claire duce o viata interesanta si linsitita. Depinde cum definiti termenul "linistit" pentru ca in Morganville acest cuvant are o cu totul alta definitie. Claire este nevoita sa isi schimbe orele, ajung astfel la cursuri de avansati, sa stea impreuna cu iubitul ei care ajunge la spital. sa ia lectii de la un vampir bolnav si trebuie sa faca fata sperieturilor produse de fratele mai mic al lui Eve.
Dar distractia si aventura fac o combinatie zdravana in Morganville, si nu va veti putea opri din citit aceasta carte odata ce ati inceput-o.

Parerea mea :

Aleea Intunericului mi s-a parut chiar geniala. O luam putin cu inceputul. Toata actiunea se derula linistita, cat de linistita se putea, tinand cont ca relatia dintre Shane si Michael a inceput sa scartaie datorita faptului ca acum Michael nu mai poate fi de incredere din cauza faptului ca "nu mai respira". Dar daca nu ar fi fost aceste certuri m-as fi plictisit pana as fi intrat cu adevarat in actiunea cartii.
Amelie incepe sa se foloseasca de Claire, nu numai pentru ca aceasta este protejata ei, dar si pentru ca spre deosebire de ceilalti oameni din Morganville, aceasta poate percepe foarte multe lucruri si de aici rezulta ca ii este de folos. Aceasta trebuie sa invete de la un vampir batran si relativ nebun despre alchimie si filosofie intr-un timp foarte scurt. De ce? Cititi si aflati.
Si totusi, adevarata actiune incepe cand la petrecerea Monicai, cei patru muschetari ai nostri isi fac aparitia, dar la final pleaca doar trei (don't worry dears). In drumul lor spre casa isi face aparitia nimeni altul decat fratele psihopat al lui Eve care il injunghie pe Shane. Ce e si mai rau? Faptul ca Shane a scazut foarte mult in ochii lucuitorilor din Morganville si tot el ar pica vinovat.
Dar finalul este uimitor, deoarece in decurs de doar cateva pagini ne sta inima la gat, punandu-ne in pielea lui Claire.

Punctaj :
5/5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)