marți, 23 iulie 2013

Recenzie : Obsesia de P.C. & Kristin Cast

Titlu :  Obsesia
Seria :  Casa Noptii
Autori :  P.C. & Kristin Cast
Numar de pagiini :  368
Editura :  Litera
Genuri :  Young Adult, Fantasy
Tip coperta :  Cartonata
Obtinuta : Imprumutata de la biblioteca




Recenzia :

Spre deosibire de volumele anterioare, Obsesia duce seria la un cu totul alt nivel. In primul rand, am fost obisnuiti ca actiunea sa se petreaca intr-un procentaj destul de mare in Casa Noptii, insa acum locul este mutat, ceea ce reprezinta o buna schimbare a peisajului.
Zoey, alaturi de prietenii ei sunt nevoiti sa paraseasca Casa Noptii deoarece marea lor preoteasa, Neferet, a trezit un inger cazut, foarte periculos, numit Kalona. Acestia au fost singurii care nu au fost atrasi de frumusetea ingerului cazut, spre deosebire de restul colegilor si profesorilor lor.
Acum, in tunele, alaturi de novicii cu semiluna rosie, acestia incearca sa creeze un plan pentru a scapa Casa Noptii de puterea lui Kaloma. Impreuna cu novicii lui Stevie Rae, acestia descopera noi haruri ce-i pot ajuta sa-l indeparteze pe inger.
Dar cum ne-am obisnuit pana acum in cartile din aceasta serie, niciodata nu reusim sa vedem un plan dus pana la final, cel putin nu in modul dorit. Astfel, deoarece unul dintre Imitatorii de corbi ai lui Kaloma o raneste aproape mortal pe Zoey, aceasta este nevoita sa se intoarca in Casa Noptii alaturi de cercul ei pentru a se vindeca.
Acolo Neferet si Kaloma incearca sa-i intoarca pe toti impotriva zeitei lor Nyx, prin intermediul lui Zoey.
Cu ajutorul prietenilor si a lui Nyx, Zoey va incerca sa restabileasca pacea in Casa Noptii.

Parerea mea:

Dupa cum cred ca am mentionat si in recenziile precedente ale seriei, aceste carti sunt frustrante din anumite puncte de vedere, dar in acelasi timp au acel ceva care ma fac sa-mi doresc sa continui seria si care, totusi, in ciudat acestei frustrari, ma fac sa imi placa cu adevarat seria.
Este adevarat, dialogul este unul pueril, uzual, care practic nu ar trebui sa se gaseasca intr-o carte. Mai ales daca vorbim despre o serie cunoscuta. Inca un lucru care reprezinta un minus este faptul ca din cele 300+ de pagini, cel putin 100 sunt pentru a explica evenimentele din volumele anterioare. Inteleg, exista detalii care se uita pe parcursul seriei, dar nu cred ca trebuie sa se explice absolut totul in fiecare volum.
Ultimul lucru este reprezentat de personalitatea lui Zoey. Este adevarat ca multe personaje feminine care sunt incluse intr-u triunghi amoros sunt mult prea frustrante dintr-un punct de vedere, acela fiind faptul ca nu se pot hotari pe cine sa aleaga. Dar totusi, ele, spre deosebire de Zoey, stau si se frusteaza in timp ce nu sunt cu niciunul, in timp ce nu se saruta cu niciunul dintre tipii respectivi. Iar Zoey? Cum este langa unul dintre urmatorii : Erik, Heath sau Stark. Inteleg ca ca pentru fiecare simte dintr-un anumit punct de vedere, insa ar putea incerca mai mult sa se rezume la unul singur, sau la niciunul.
Trecem peste lucrurile acestea, cu care cred ca ma voi frustra pana voi termina seria. Desi ar trebui practic sa reprezinte un personaj negativ, Kalona nu mi se pare chiar atat de rau. Este adevarat ca a facut multe lucruri ingrozitoare, insa marea majoritate sunt datorate faptului ca este usor manipulat de Neferet. Are totusi o incredere de sine mult prea mare. Crede ca Zoey este menita sa ii apartina deoarece este reincarnarea lui A-ya, lucru pe care il subliniaza mai in toate dialogurile pe care le are cu Zoey.
Grupul lor de "tocilari" mi se pare mai unit, mai ales acum ca si Afrodita face parte din el. Sa fiu sincera, din tot grupul lor, Afrodita este chiar preferata mea, aceasta fiind cel mai mult cu capul pe umeri si chiar aratand ca ii pasa de ce i se intampla lui Zoey.
Stark. Sa fiu sincera, dintre cei trei, ceilalti doi fiind Heath si Erik, il prefer pe Stark. Probabil si din cauza atitudinii lui de bad boy, dar mai mult ca sigur pentru ca el chiar tine la Zoey, si nu in modul ciudat al lui Heath, care cred ca inca este datorat de prima lor impregnare care l-a marcat.
Erik chiar incepe sa-mi displaca. Am inteles ca el a fost un prieten rabdator, stiind ca nu prea are ce face cu relatia lui Zoey si a lui Heath pe cand eram impregnati. Dar in aceasta carte adevarata lui natura iese la supafata, modul sau de a se comporta nefiind datorat de experientele trecute ale relatiei sale cu Zoey.
Titlul este concordanta perfecta cu continutul. De ce? Kaloma este obsedat de a o avea pe Zoey, astfel el incercand sa recurga la diferite metode.
Per total, a fost un volum okay. Ii acord 4 puncte din 5. Da, 4 puncte, pentru ca mi-am propus sa nu scad la nici un volum acele lucruri care nu imi plac, deoarece se pare ca ele practic fac parte in sine din serie.

Citate :
  • "As your girlfriend, you've just pissed me off. As your High Priestess, you've just insulted me. And as someone with a working brain, you've made me wonder if you've lost every bit of your sense."
  • “Evil will win if good people do nothing.”
  • “Sometimes the people closest to you betray you, and your home isn't a place you can be happy anymore.”
  • “I don't need a guarantee if I have you.”
Punctaj :
4/5

Un comentariu:

  1. Am citit doar primele patru volume si mi-au placut mult insa trebuie neaparat sa continui seria :)

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)