vineri, 12 iulie 2013

Recenzie : Remembrance de Michelle Madow

Titlu :  Remembrance
Seria :  Transcend Time Saga
Autoare :   Michelle Madow
Numar de pagiini :  314
Editura :  Dreamscape Publishing
Genuri :  Young Adult, Fantasy, Romance
Tip coperta :  -
Obtinuta :  Amazon freebie
Link de cumparare : Amazon | Book Depository





Recenzia : 

Inceputul anului scolar pentru Elizabeth este diferit fata de ceea ce-si imagina. Credea ca va fi doar un an simplu ca oricare altul alaturi de iubitul ei si de cea mai buna prietena. In ecuatie nu a intrat si Drew, noul student al liceului, de la care practic nu-si poate lua ochii din primul moment cand l-a vazut. Dar Drew incearca sa seta la distanta de ea, lucru care o incurca si mai mult, aceatsa nestiind ce are el cu ea. Si lucrul cel mai oribil este ca prietena ei cea mai buna este iubita lui. Elizabeth incearca sa se tina la distanta de el, insa acesta incepe sa cedeze barierelor impuse de el insusi deoarece ceea ce au ei este mai mult decat ar fi normal.
Dragostea pe care o poarta unul altuia este atat de puternica incat a trecut peste timp, la propriu, pentru ca cei doi nu sunt din vremea aceasta. Ei au trait in urma cu sute de ani si atunci nu au reusit sa fie impreuna. Iar acum ei au aceasta sansa de a schimba totul.

Parerea mea :

De mult timp vroiam sa citesc cartea asta pentru ca ideea mi s-a parut mult prea grozava!
Elizabeth nu este genul de fata care sa iasa foarte mult in evidenta. Plus, aceasta are tot ce isi poate dori. Un iubit cu care este de aproape trei ani impreuna, care a devenit co-capitanul echipei de fotbal, si o prietena absolut minunata. Sau asa pare. Iubitul ei s-a schimbat pe parcursul verii, acesta incepand sa se comporte ca ceilalti dine chipa de fotbal, imprietenindu-se cu ei, iar ea este nevoita sa-si mai petreaca timpul cu iubitele colegilor lui.
So totusi, atunci cand Drew apare in peisaj totul se schimba complet pentru Elizabeth. Din primul moment el pare ca o cunoaste foarte bine, lucru care i se pare ciudat. Si totusi mai ciudat este ca si ea pare sa cunosca mici amanunte despre el, lucruri pe care ar fi trebuit sa le stie daca s-ar mai fi intalnit inainte. Si sigur nu s-au mai intalnit, cel putin nu in aceasta viata.
Drew este tipul acela de baiat pe care il gasiti cam in orice liceu. Poarte culori inchise, este nelipsit de geaca lui de piele indiferent de vreme, caruia nu ii place foarte mult sa se integreze intr-un anumit grup si plin de bani.
Sa fiu sincera, omul acesta m-a incurcat total. Un minut se comporta frumos su Elizabeth, chiar el era cel care incerca sa vorbeasca cu ea, si in celalalt o insulta, nepasandu-i de sentimentele ei.
Desi la finalul cartii aflam de ce se comporta asa, tot mi s-a purut cam prea mult. Am inteles perfect de ce a fost Elizabeth asa de incurcata cu privire la Drew.
Si totusi, momentele lor mi s-ar parut atat de sweet!
Ce mi-a placut cel mai mult la cartea asta este ca a reusit sa ma incurce destul de mult. Nu prea mi s-a mai intamplat asta cu alte carti de ceva vreme. In aceatsa carte se pune mult accent pe cartea Mandrie si Prejudecata, si chiar m-a indus putin in eroare, facandu-ma sa cred ca de fapt vietile lui Elizabeth si a domnului Darcy au fost de fapt vietile lor (coincidenta pana si in nume) desi era ceva ce nu se lega. Elizabeth si domnul Darcy au avut un final fericit, asa ca de ce ar mai avea nevoie de o a doua sansa.

Citate : 

  • “But it was time to realize that I wasn't Cinderella, and no matter how hard I wished it were true, life wasn't a fairy tale where everyone lives happily ever after.”
  • “What we have is strong enough to transcend time. I've never trusted anything more in my life.”
  • “Whatever problems we had back then don’t exist anymore. It’s why we have this second chance, and we can’t throw it away. Besides, you were the one who said we’re not exactly the same as we were back then. If we’re not the same, then things can turn out differently.”
  • “Have you ever met someone and felt like you’ve known them forever?”
  • “You’re everything to me—you always have been, and you always will be. Always and forever.”
  • “Feeling like I had to lose you for the second time...” He shook his head, and I thought I saw tears under his eyes. “I don’t think I could bear it. You’re everything to me, Elizabeth.”
  • “The other day in class during the writing prompt, you said the moment that changed your life was when you moved here.” I took a breath, and he looked at me to continue. “Why?” “Easy,” he said, holding his gaze with mine. “I met you.”


Punctaj :
4.5/5

2 comentarii:

  1. Stiu ca nu are legatura cu cartea , dar baiatul ala e Zayn :>

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu ce sa zic de cartea asta ,ma atrage si nu prea

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)