duminică, 12 ianuarie 2014

Recenzie : Regatul Umbrelor de Leigh Bardugo

Titlu : Regatul Umbrelor
Seria : Grisha
Autor : Leigh Bardugo
Numar de pagiini : 344
Traducerea: Laurentiu Dulman
Editura : Trei
Genuri : YA, Fantasy
Obtinuta : Cumparata

" Magnific. Epopeic. Irezistibil. Magic.

Falia Umbrei, un tinut invaluit in bezna, populat de monstri, distruge treptat Ravka, o natiune altadata mareata. Alina, o fata orfana, singuratica, descopera ca poseda o putere unica, ce o face sa patrunda in lumea elitei magice a regatului - Grisha. Ar putea ea sa destrame vraja demonica a Faliei Umbrei, eliberandu-si tara?

Intunecatul, o fiinta cu o putere de seductie teribila, este conducatorul Grishei. Daca isi va implini destinul, Alina va fi nevoita sa descopere cum sa se foloseasca de harul sau si cum sa reziste atractiei periculoase pe care o simte fata de temutul stapan. Insa in timp ce-si contempla viitorul naucitor, Alina nu-l poate uita pe Mal, cel mai bun prieten al sau din copilarie. "

Intotdeauna mi-au placut cartile care ne introduc intr-o noua lume, cu totul diferita de a noastra. Este fascinant sa descoperi noi lucruri despre acea lume, si totusi sa observi ca desi lumea aceea este diferita fata de a ta, gandirea si comportamentul oamenilor raman la fel.
Regatul Umbrelor este o carte minunata. Nu spun acum ca va fi pe placul tuturor, nici o carte nu va fi pe placul tuturor, dar iubitorii de fantasy si paranormal o voi indragi cu siguranta. Este diferita fata de toate cartile citite pana acum si reprezinta un prim volum uluitor. Recunosc, am fost tentata sa citesc aceasta carte inainte de a fi tradusa la noi, si ma bucur ca nu am facut-o pentru ca m-as fi incurcat cu unele denumiri mai tare decat m-am incurcat in primele pagini.
Este genul de carte care te indeamna sa o citesc, indiferent daca ai sau nu timp liber. Mie asa mi s-a intamplat. Am citit de curiozitate vineri in jur de 60 de pagini si in loc sa ma apuc sa citesc pentru scoala, am continuat lectura aceasta.
Ne este prezentata Alina Starkov, o tanara orfana care nu are calitati. Nu este frumoasa, nu este in centrul atentiei, si nici macar glumeata. Opusul prietenului ei cel mai bun, Mal. Amandoi fac parte din Arama Intai si urmeaza sa plece in cea mai riscanta misiune a lor, traversarea Faliei. Un loc plin de intuneric si foarte periculos datorita reaturilor locuiesc acolo.

Dar dupa aceasta misiune viata ei ia o intorsatura ciudata. Afla ca este o Grisha.

Dar ma intai de toate, ce este o Grisha? Sunt niste oameni speciali, ce pot face diferite lucruri. Pot vindeca, se pot "juca" cu focul la propriu, pot manipula apa. Necunoscatorii spun ca ei sunt niste vrajitori in timp ce ei spun ca doar apeleaza la Mica Stiinta.

Dar Alina nu poate face aceste lucruri. Ea are o putere mai presus de cele enuntate si curand se gaseste in atentia tuturor, a Intunecatului, a Regelul, dar si a celor care o vor moarta.

Autoarea a reusit sa creeze o carte minunata. Este acel gen de carte care pur si simplu te face sa vizualizezi scenele, ca si cum ai vedea un film. A conturat niste personaje foarte realiste, desi vorbim despre o carte fantasy, unde nu prea exista realism. Personaje care pe parcurul cartii evolueaza treptat, dar care nu uita de unde au pornit.

Per total cartea mi-a placut extraordinar de mult si abia astept sa citesc al doilea volum.
Daca sunteti fani ai genului, va sugerez sa puneti cat mai repede mana pe carte pentru ca nu stiti ce ratati. O poveste frumoasa, un taram nou, personaje minunate care te uimesc de fiecare data si lipsa cliseelor sunt doar cateva lucruri care pot descrie aceasta carte.

Citate:

  • Avea par carunt si ciufulit, iar gatul ii era brazdat de o cicatrice infioratoare - cineva incercase sa i-l taie.  Mi-am petrecut urmatoarele doua ore blestemandu-l pe cel care incercase pentru ca nu facuse o treaba mai buna.
  •  - Dar poate daca as avea un amplificator cu care sa exersez...
           -Doar stii ca nu merge asa.
           -Stiu?

Punctaj:
5/5

3 comentarii:

  1. cu fiecare recenzie pe care o citesc creste dorinta mea de a detine aceasta carte in propria biblioteca
    imi plac cartile fantasy care sunt mai mult decat simple carti fantasy, cu personaje realiste si care evolueaza pe parcursul cartii

    RăspundețiȘtergere
  2. Curand voi citi si eu aceasta carte.
    Coperta imi place si tu i-ai dat nota maxima. Sigur e o carte ce merita citita .

    RăspundețiȘtergere
  3. Toata lumea e innebunita dupa seria asta numai eu nu , ca deobicei=))

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)